Čišćenje i održavanje nape

Korištenje tvoje Faber nape

Kuhinjska napa je najučinkovitija ako se uključi barem minutu prije nego što započnete s kuhanjem. To stvara strujanje zraka tako da se pare i mirisi od kuhanja izvlače čim započne kuhanje.

Niske brzine općenito su dovoljne za uklanjanje normalnih mirisa od kuhanja i pare, poput kuhanja tjestenine i povrća.

Velike brzine trebale bi se koristiti samo za kuhanje hrane koja emitira jake mirise ili dim, poput prženja, pečenja na roštilju ili kuhanja nekoliko jela istovremeno.

Ostaviti napajanje na niskoj brzini 10 minuta nakon kuhanja obično je dovoljno vremena kako bi se osiguralo uklanjanje zaostalih mirisa i pare iz prostora za kuhanje.

Korištenjem kapuljače

Čišćenje nape

Filteri za masnoću

Metalne filtere za masnoću treba prati svaka 2 mjeseca (na temelju uobičajene uporabe nape, do 3 sata dnevno). Filtere za masnoću treba oprati ručno pomoću dteređenta koji sadrži neutralne kiseline ili bez kiseline ili u perilici posuđa. Napomena: Neki deterđenti za perilice posuđa mogu ukloniti boju sa filtera.

Redovno održavanje filtra neophodno je kako bi se osiguralo da se prekomjerna masnoća i ostale nečistoće ne nakupljaju. Masne naslage mogu postati opasne od požara ako se ne održavaju redovito.

Čišćenje masnih filtera

Napa

  • Uklonite prljavštinu vlažnom spužvom ili krpom i malo deterđenta*
  • Isperite vlažnom krpom
  • Obrišite mekom krpom – ako je napa od nehrđajućeg čelika, uz pomoć sredstva za održavanje nehrđajućeg čelika
  • Čišćenje unutrašnjosti napa mora se provoditi jednom godišnje kako bi se produljio život vaše nape

* Sredstva za čišćenje na bazi kiseline ili abraziva mogu oštetiti površinu vaše nape.

Čišćenje kućišta napa

Filteri sa aktivnim ugljenom (samo nape za recirkulaciju)

Dugotrajni filtar za drveni ugljen

DUGOTRAJNI FILTER – 3 GODINE MAX

Faber je razvio novi, ponovno iskoristivi filter aktivnog ugljika. Zahvaljujući višeslojnoj tehnologiji, dugotrajni filter povećava učinkovitost filtracije; prvi sloj filtra bilježi veće čestice masti dok drugi sloj osigurava koncentriraniju filtraciju što jamči optimalnu čistoću zraka.

Filter se može prati u perilici posuđa svaka 3-4 mjeseca, najviše 3 godine (uobičajena upotreba, oko 3 sata dnevno) i suši se na sobnoj temperaturi u okomitom položaju kako bi voda mogla istjecati. Alternativno, može se staviti u pećnicu na 50 ° C.

Filter visokih performansi

FILTER VISOKIH PERFORMANSI – 6 MJESECI MAX

Visoko učinkoviti filtar s visoko koncentriranom ugljeničnom mikro zrnastom strukturom koji može jamčiti više od 80% filtracijskog kapaciteta unosa dima i traje u trajanju do 6 mjeseci, dvostruko više od filtra normalnog ugljena, čime se ostvaruju uštede veće od 20%.

Komentiraj